ARMERING & FORMSÄTTNING

FÖRSTÄRKNING AV BETONGKONSTRUKTIONER

FÖRSTÄRKER BETONGKONSTRUKTIONER

ARMERING av betong

Armerad betong är en konstruktion som består av betong och ett förstärkande material, vanligen i form av armeringsjärn. Syftet är, självklart, att förstärka betongen och ge den en robusthet och bäst möjliga beständighet. Detta är viktigt i alla betonggjutningar för att förhindra sprickor och i förlängningen sönderfall.

Olika typer av armering
Det finns olika typer av armeringstekniker. En av de vanligaste är slak armerad betong, som i stort sett handlar om att använda armeringsjärn som inte spänns innan gjutningen belastas. Detta är mycket vanligt när man armerar på en byggarbetsplats.

Kontakta oss gärna om du har några frågor kring armering, eller om du undrar över något annat som vi kan stå till tjänst med. Fyll i och skicka vårt kontaktformulär, så återkommer vi till dig så snart vi kan. Eller varför inte slå oss en signal på 08-779 42 00.

Golvarmering

ARMERAD BETONG ETT MÅSTE

Armering är en nödvändig beståndsdel i ett golv/valv, eller alla sorters betonggjutningar, även väggar. Armering utförs med kolstål som ligger ingjuten i betongen för att förstärka och ge bärkraft för de laster som konstruktionen utsätts för. Utan armering skulle betongen spricka och ha väldigt låg hållfasthet.

Vilken belastning plattan eller golvet kommer att utsättas för, avgör betongens tjocklek och typ av armering som används.

FÖRARBETE GRUNDLÄGGER BRA RESULTAT

FORMSÄTTNING

Innan själva gjutningen av ditt golv påbörjas, behöver en formsättning göras. Det är den som är grunden till grunden, så att säga. Formsättningen görs för att hålla den våta betongen på plats och ser till att ditt golv får den form som det ska ha.

Vid traditionell formsättning med träreglar så tas formen bort efter att betongen har härdat. Alternativt används en modern kvarsittande form av plåt som lämnas kvar på plats och det som ska bli ditt nya golv ser för första gången dagens ljus. Härifrån är golvet klart att beträdas, men eventuella efterbehandlingar kan naturligtvis göras.

Fråga oss om formsättning
Formsättning utgör en del av själva byggandet och kan utföras för till exempel garagegolv. Fråga gärna oss om du har några frågor kring formsättning, eller något annat som har med betong att göra. Vi svarar mer än gärna på dina frågor och hjälper dig att reda ut frågetecknen. Använd dig av kontaktformuläret, eller ring oss på 08-779 42 00.