BETONGGOLV – GOLVGJUTNING

BETONGGJUTNING – ETT PRECISIONSARBETE

Betonggolv och golvgjutning

Ett precisionsarbete

Golvgjutning är ett precisionsarbete som ska utföras med stor noggrannhet. Ett betonggolv som inte produceras på rätt sätt, riskerar att spricka och därigenom utgöra en fara för hela byggnaden. När vi arbetar med golvgjutning, lägger vi ut betongen med en så kallad laserläggare. Jämfört med manuell utläggning, kan man bearbeta oerhört mycket större ytor och dessutom få ett bättre resultat. Vi har en modern och välutrustad maskinpark, för att kunna leverera plana ytor med hög finish.

Betonggolv behöver tid

Det finns vissa faktorer att beakta när man gjuter ett betonggolv. För att uppnå maximal stabilitet och undvika sprickbildning i betongen, är det viktigt att härda en betongplatta på mark med rätt metod. En betongplatta ska få härda under tillräckligt lång tid. Det kan ta upp till 28 dagar, innan härdningen skett till fullo och betongen därmed uppnått maximal hållfasthet och beständighet.

Kontakta oss gärna om du har några frågor om golvgjutning och betonggolv. Använd kontaktformuläret, så återkommer vi till dig så snart vi kan. Eller slå oss en signal på 08-779 42 00.

Rätt metod optimerar resultatet

Hårdbetong

Hårdbetong används för att ett betonggolv ska få en starkare yta, när det utsätts för mekaniskt slitage.

 

LÄS MER

Membran-härdning

För att betongen ska få maximal styrka, använder man sig av membranhärdning, vilket uppnås genom långsammare torkning.

 

LÄS MER

Dammbindning

Porerna i betonggolvet förseglas, en ytbehandling som förebygger att betongen börjar damma efter några år.

 

LÄS MER

Spricksågning

För att förebygga sprickbildning i nygjuten betong, sågar man i den.

 

LÄS MER

förstärker ditt betonggolv

HÅRDBETONG

Hårdbetong används för att ge ditt betonggolv en starkare yta, som ska tåla svåra påfrestningar eller mekaniskt slitage i form av exempelvis truckarbete. Så om du vet med dig att ditt golv kommer att prövas hårt av tunga maskiner, eller annat mekaniskt slitage, är hårdbetong ett måste för att golvet ska hålla längre.

Sätt färg på din hårdbetong
Hårdbetong läggs på konstruktionsbetongen i form av ett pulver, cirka 3 – 4 millimeter tjockt. Kan fås antingen ”naturfärgad” eller av er vald nyans. Färgen finns i själva produkten och målas inte på som ett ytskikt. På så sätt bevaras färgen, även om ytan skulle bli sliten.

Hör av dig till oss om du vill veta mer om hårdbetong. Vi svarar mer än gärna på dina frågor och guidar dig rätt i ditt val av betonggolv. Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi till dig så snart vi kan. Eller slå oss en signal på 08-779 42 00.

Låt betongen härda

MEMBRANHÄRDNING

Under härdningsprocessens första dagar är det viktigt att betongen i plattan tillförs rikligt med vatten. För att uppnå maximal styrka måste betongen hållas våt, därmed säkerställs att cementen kontinuerligt har vatten att reagera med. Innan nytt vatten tillförs, måste betongplattan ha fått stelna.

Detta kan göras på olika sätt, men en metod som vi använder för att uppnå maximal härdning är membranhärdning. Den metoden handlar huvudsakligen om att försegla betonggolvets yta, så att kvarvarande vatten avdunstar långsammare och gör plattan ännu starkare.

Slipp damm i luften

DAMMBINDNING

Dammbindning sker genom att man applicerar eller sprutar på en vätska som förseglar porerna i betonggolvet. Vätskan härdar och binder partiklar på ytan. Det ger en bra ytbehandling som gör att golvet blir enklare att hålla rent och förebygger att betongen efter några år börjar damma.

En stor fördel med dammbindning är att golvet avger minimalt med damm till luften i lokalen. Det gör att man avsevärt minskar risken att få besvärande partiklar i hals, svalg eller lungor, hos dem som vistats i utrymmet.
Ett Industrigolv kan produceras genom att man utför en vanlig stålglättning av yta (slipad yta), eller ett ytskikt av hårdbetong, för att förstärka ytan. Vilket som passar er industri bäst, bistår vi gärna med råd om.

Kontakta oss, så berättar vi gärna mer! Du kan nå oss antingen via telefon 08-779 42 00, eller genom att fylla i och skicka kontaktformuläret.

förhindra sprickor

SPRICKSÅGNING

Man sågar i en nygjuten betong, dagen efter gjutning, för att förhindra uppkomst av okontrollerade sprickor. Cirka 0,5 – 1 centimeter av betongens yta sågas bort.